Slikarstvo je moja ljubav još iz perioda djetinjstva

Meliha Nalbantić: – Slikarstvo je moja ljubav još iz perioda djetinjstva kada sam provirivala kroz atelje nastavnika Mustafe Neretlića koji me je uvijek rado primao a koji je stanovao preko puta moje majke Šuhre i dede Ramiza. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nastavljamo sa rubrikom predstavljanja naših kreativnih ljudi. Mnogi svoja znanja i kreativnost koriste da bi zaradili za sebe i svoju porodicu. Uz saglasnost uredništva kontaktiraćemo ljude koji potiču sa naše opštine, koji su kreativni ili imaju svoj privatni posao, te ih na našoj stranici predstaviti, kako bi i vi saznali za njih, koristili njihove usluge i preporučili ih drugima. U ovom tekstu predstavljamu našu Melihu Nalbantić, koja se bavi slikarstvom..  

 

Meliha Nalbantić:

Slikarstvo je moja ljubav još iz perioda djetinjstva

 

Od djetinjstva sam gajila ljubav prema umjetnosti. Umjetnost me ispunjavala, odmarala, opuštala, s njom nisam nikad sama. Umjetnost je divan drug, iskreni prijatelj, pomagač. Jednostavno, odmor za dušu, terapija za tijelo i dušu!!!

Slikanje na svili

Slikanje na svili je snažan podsticaj, motivacija, i sve ono što me čini jako sretnom, zadovoljnom, pa mogu kazati i povećava moje samopoštovanje! Oslikavam marame na svili, zatim slike, poneku kravatu, što sve ukupno čini, vjerujem, lijep repertoar radova rađenih s puno strpljenja, emocija, truda, a ponajviše od svega ljubavi i entuzijazma, jer bez toga ovi radovi, sigurna sam, ne bi postojali.

Slikarstvo

Pored slikanja na svili radim slike ulje na platnu unazad godinu i po. Kao i poneki akvarel. Slikarstvo je moja ljubav još iz perioda djetinjstva kada sam provirivala kroz atelje nastavnika Mustafe Neretlića koji me je uvijek rado primao a koji je stanovao preko puta moje majke Šuhre i dede Ramiza. Ta slika djetinjstva mi je ostala do danas u sjećanju. Posmatranjem sam bilježila u sjećanje sve lijepe doživljaje tako da volim slikati sve što je lijepo. U svaki moj rad je utkano puno ljubavi emocija i to me zaista ispunjava.

Radove prodajem i zasada su cijene ulja na platnu povoljne..

Fakultet

Paralelno radim na diplomskom na Ekonomskom fakultetu.

Izložbe 

Do sada sam svoje radove izlagala u Hanikahu u Sarajevu, zatim moj rad “STARA KUĆA” je ušao u najuži izbor na međunarodnom takmičenju, održanom, u martu-aprilu 2013 godine.

 

U nastavku prenosimo mali dio Melihinih radova

 

 

Komentariši