Bošnjaci bez odbornika ali i bez predsjednika opštine!

Prvo su verificirani mandati novoizabranim odbornicima, a oni su zatim položili svečanu zakletvu, nakon čega su izabrani predsjednik i podpredsjednik SO Rogatica, te zamjenik načelnika općine…. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konstituisana Skupština općine Rogatica

 

Bošnjaci bez odbornika ali i bez predsjednika opštine!

 

Prvo su verificirani mandati novoizabranim odbornicima, a oni su zatim položili svečanu zakletvu:

Savez nezavisnih socijal demokrata SNSD – Mladen Lakić, Ninoslav Prelić, Siniša Janković, Željka Vukašinović, Mišo Sokolović, Slaviša Racković i Marko Jovičić; 

Srpska demokratska stranka SDS – Tomislav Batinić, Zlatko Rajak, Nina Stjepanović, Predrag Spajić, Nada Mihajlović (mandat umjesto Rada Erića koji se odrekao svog mandata); 

Partija demokratskog progresa PDP – Đoko Razdoljac, Aleksandar Rajak i Dragana Bakmaz; 

Liberalna stranka Bosne i Hercegovine LS BiH – Siniša Sorak,

Partija ujedinjenih penzionera PUP – Vinka Pušonja,

Demokratski narodni savez DNS – Goran Marijanović,

SRS Srpske u sigurne ruke – Velibor Đurić.

 

Đoko Razdoljac (Partija demokratskog progresa PDP) izjasnio se da pripada skupštinskoj većini SNSD-a, dok su ostali vijećnici ostali u opoziciji, uključujući i vijećnika LS BiH Sinišu Sorka koji će također djelovati u sastavu njihovog kluba.

Tako sada skupštinsku većinu od 10 vijećnika u SO Rogatica čini 7 odbornika SNSD i po jedan odbornik PUP, SRS i PDP, dok opozicioni blok predstavlja 9 vijećnika: 5 iz SDS 0,2 iz PDP, i po jedan iz LS BiH i DNS.

 

O formiranju Komisije za izbor i imenovanja i izboru novog predsjednika SO vođena je živa vijećnička rasprava nakon koje je za novog predsjednika Skupštine opštine izabran Đoko Razdoljac.

 

Svih 9 vijećnika opozicije napustilo je sjednicu nakon što je predsjedavanje preuzeo Đoko Razdoljac.

 

U nastavku rada današnje konstitutuvni sjednice opštinskog parlamenta, u kojem je sudjelovalo 10 odbronika pozicije, za potpredsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Ninoslav Prelić, a za zamjenika načelnika općine Jelena Karadžić.

 

 

 

 

Komentariši