Rogatica i Rudo – presudili “preletači”

 

I u Rogatici i Rudom održane su konstitutivne sjednice Skupštine opštine, koje su na svoj način bile zanimljive i specifične i na kojima su o skupštinskoj većini presudili „preletači“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rogatica i Rudo – presudili “preletači”

 

I u Rogatici i Rudom održane su konstitutivne sjednice Skupštine opštine, koje su na svoj način bile zanimljive i specifične i na kojima su o skupštinskoj većini presudili „preletači“.

Šef odborničkog kluba SDS-a u Rogatici Tomislav Batinić, koji je kao najstariji odbornik u početku predsjedavao Skupštinom do izbora novog predsjednika, kaže da se desilo nešto što on nije doživio u svojoj dugogodišnjoj političkoj karijeri.

„Srpska demokratska stranka s koalicionim partnerima iz NDP-a, PDP-a, DNS-a i Liberarnom strankom BiH potpisala je prije dvadeset dana koalicioni sporazum o skupštinskoj većini sa 10 odbornika. Na početku konstitutivne sjednice meni je na sto dostavljen još jedan sporazum od druge koalicije SNSD, PuP, SRS i PDP isto sa deset odbornika”, izjavio je Batinić.

On dodaje da se jedan odbornik PDP-a nalazio na oba papira sporazuma, pa ga je pitao da se usmeno izjasni šta je važeće. „Onda je on odgovorio da je važeći papir onaj gdje je on na spisku koalicije koju predvodi SNSD”, dodao je Batinić.

Objašnjenje smo tražili i od odbornika o kome je bilo riječi, a to je predsjednik Opštinskog odbora PDP-a u Rogatici Đoko Razdeljac. On je prvo obećao da će dati izjavu, ali se kasnije nije javljao na telefon.

Na istoj sjednici za predsjednika Skupštine opštine Rogatica izabran je većinom glasova Đoko Razdeljac, dok su ostala dva odbornika PDP-a ostala vjerna prvom sporazumu sa SDS-om i sad su u bloku opozicije. Načelnik opštine Rogatica je Milorad Jagodić iz SNSD-a.

I u Rudom je bilo tijesno prilikom izbora skupštinske većine. Nju čine odbornici SDS-a, PDP-a, SRS-a i jedan odbornik DNS-a. „Opozicija su odbornici iz SNSD-a, SP-a i dijelom DNS-a. Za predsjednika Skupštine opštine izabran je Saša Drobnjaković iz DNS-a, tako da se ova partija u opštinskom parlamentu nalazi i u poziciji i opoziciji”, objasnio je načelnik opštine Rudo Rato Rajak.

Skupština opštine Rudo ima 19 odbornika, od toga devet u poziciji i osam u opoziciji.

 

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=FU3RvpbNVlQ

 

TEKST:

http://www.rtvbn.com/3843297/rogatica-i-rudo-presudili-preletaci

 

 

Komentariši