Tekstilno preduzeće “Mraz” otvara pogon u Rogatici

DSC_0294

Jedno od najuspješnijih tekstilnih preduzeća u BiH “Mraz” iz Pala otvoriće svoj pogon u Rogatici. To je potvrđeno na današnjem sastanku načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića i njegovih saradnika sa vlasnicima ovog preduzeća….

 

 

 

 

Tekstilno preduzeće “Mraz” otvara pogon u Rogatici

 

Jedno od najuspješnijih tekstilnih preduzeća u BiH “Mraz” iz Pala otvoriće svoj pogon u Rogatici. To je potvrđeno na današnjem sastanku načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića i njegovih saradnika sa vlasnicima ovog preduzeća Radivojem i Mladenom Kovačevićem.

Cijeneći odluku porodice Kovačević da ulaže u Rogatici, čime će doći do otvaranja novih radnih mjesta, Opštinska uprava će im pružiti maksimalnu podršku. To se između ostalog odnosi na obezbjeđivanje i pripremu prostora, kako bi proizvodnja počela u što skorije vrijeme.

U proteklom periodu već je započeta obuka šest osoba koje su zasnovale radni odnos, a zatim će se nastaviti sa sukcesivnom obukom i zapošljavanjem. Planirano je da u pogonu u Rogatici bude zaposleno 50 radnika.

“Mraz” d.o.o. se tokom skoro četiri decenije iz male krojačke radnje razvilo u preduzeće čiji proizvodi odlaze na svjetsko tržište. Trenutno sarađuju sa njemačkom kompanijom “Greiff”, a među njihovim saradnicima bili su “Works” i “Benetton”.

Izvjesno je da tekstilna industrija u Rogatici oživljava. U avgustu prošle godine sa radom je počelo i tekstilno preduzeće “Domino”, koje postepeno, ali veoma uspješno zauzima svoje mjesto na tržištu.

Komentariši