Stanovnici Žepe: Zatrpani smo snijegom, niko ne čisti puteve

“Ovo je treći dan kako ništa nije očišćeno. Put je neprohodan, ja imam troje djece, ne dao Bog bolesti, a u ovom mjestu su uglavnom stariji ljudi, šta s njima? Ovdje je 150 porodica, bukvalno smo u snijegu, potpuno odsječeni, da se neko razboli ne bi stigao živ do bolnice. Inače od Rogatice i s druge strane Han Pijesak, sve je katastrofa što se tiče puteva. 

 

 

 

Stanovnici Žepe: Zatrpani smo snijegom, niko ne čisti puteve

 

Stanovnici Žepe gdje je snježni pokrivač viši od pola metra, a temperatura u ovom trenutku iznosi minus 7 stepeni, uputili su apel nadležnima da očiste puteve jer su neprohodni već treći dan.

“Ovo je treći dan kako ništa nije očišćeno. Put je neprohodan, ja imam troje djece, ne dao Bog bolesti, a u ovom mjestu su uglavnom stariji ljudi, šta s njima? Ovdje je 150 porodica, bukvalno smo u snijegu, potpuno odsječeni, da se neko razboli ne bi stigao živ do bolnice. Inače od Rogatice i s druge strane Han Pijesak, sve je katastrofa što se tiče puteva. Šta radi ta općina za nas, ništa izgleda. Šta treba da se desi da bi oni nešto uradili? Prodavnice nemamo nikako, dolazi čovjek kombijem, ali osam dana nije došao jer nije mogao proći. Zaliha ima još, trenutno su nam putevi najveći problem”, ispričao je za Klix.ba Himzo Omanović, stanovnik Žepe.

 

Omanović dodaje da je prava zima u ovom kraju tek na pomolu te da bi nadležni u općini Rogatica trebali povesti računa i o mjestima gdje žive povratnici.

 

“Imamo utisak da oni jednostavno neće da nam pomognu. Da nije Muhameda Tabakovića i ovog ribogojilišta na Slapu, ne bismo imali ni struje ni vode”, ističe Omanović.

Komentariši