Iz Top Gol-a u Akademiju FK Sarajevo

Faruk Šetić  – Postoji jedan dječak u školi fudbala Top Gol koji svojom skromnošću, pameću i odgojem nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ali njegova mirnoća i nenametljivost zna itekako da zavara kada dodje u dodir sa fudbalskom loptom na zelenom terenu. Tada postaje pravi “vragolan” za protivničke igrače. Njegov raskošni talenat i fudbalski kvalitet prepoznali su stručnjaci iz Akademije FK Sarajevo, čije je apetite itekako zadovoljio. 

 

 

 

 

Faruk Šetić 

Iz Top Gol-a u Akademiju FK Sarajevo

 

Malo je situacija danas u životu zbog kojih čovjek bude posebno sretan i ponosan, a da nisu usko vezani za njegovu porodicu.

 

Postoji jedan dječak u školi fudbala Top Gol koji svojom skromnošću, pameću i odgojem nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ali njegova mirnoća i nenametljivost zna itekako da zavara kada dodje u dodir sa fudbalskom loptom na zelenom terenu. 

Tada postaje pravi “vragolan” za protivničke igrače.

Njegov raskošni talenat i fudbalski kvalitet prepoznali su stručnjaci iz Akademije FK Sarajevo, čije je apetite itekako zadovoljio. 

Akademija Sarajevo je sa sigurnoscu mogu reci, jedna od najorganizovanijih institucija kada je u pitanju omladinski fudbal u regionu, stoga sam siguran da Faruk Šetić odlazi iz škole fudbala Top Gol u prave ruke.

Njegov uspjeh je i uspjeh svih nas okupljenih oko škole fudbala Top Gol.

Promatrajući Faruka godinama unazad, često sam razmišljao kako me ustvari on podsjeća na one vrijednosti koje mi želimo gajiti u školi fudbala Top Gol. 

Onako uvijek nasmijan, nenametljiv, vrijedan, pozitivan i uvijek sa poštovanjem prema protivniku, oslikavao je to što želim da Top Gol bude na sportskom polju. 

Hvala ti Faruk na dobrim vibracijama, vjerujem da ćeš svojim radom rušiti granice oko sebe!

 

Komentariši