Uskoro opremanje senzorne sobe u Rogatici

Billedresultat for Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP),

Senzorna soba je prostorija opremljena različitim elementima koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Vrijednost senzorne sobe je skoro 58.000 KM, a sredstva obezbjeđuju Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), i Opština Rogatica.

 

 

 

 

Uskoro opremanje senzorne sobe u Rogatici

 

Senzorna soba je prostorija opremljena različitim elementima koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. To je mjesto gdje osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne vještine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti. Terapija podsjeća na igru, međutim svaka aktivnost je pažljivo osmišljena i usmjerena ka postizanju samoorganizacije djeteta.

Upravo će jedna ovakva prostorija do jeseni biti opremljena u Domu zdravlja Rogatica, a biće namijenjena članovima Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Rastimo srećno”. 

Vrijednost senzorne sobe je skoro 58.000 KM, a sredstva obezbjeđuju Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), i Opština Rogatica.

 

 

 

Komentariši