Senzorna soba u Rogatici počela sa radom

dom-zdravlja-rogatica

Senzorna soba je prostorija opremljena različitim elementima koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. To je mjesto gdje osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne vještine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti. 

 

 

Senzorna soba u Rogatici počela sa radom

 

Senzorna soba je prostorija opremljena različitim elementima koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. To je mjesto gdje osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne vještine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti. Terapija podsjeća na igru, međutim svaka aktivnost je pažljivo osmišljena i usmjerena ka postizanju samoorganizacije djeteta. Upravo jedna takva prostorija danas je otvorena u Rogatici, u sklopu Doma zdravlja.

Ova senzorna soba namijenjena je članovima Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Rastimo srećno”. Njena vrijednost je skoro 58.000 KM, a sredstva su obezbijedili Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), i Opština Rogatica.

 

 

Komentariši