Danas nas je napustio naš voljeni brat Emir Šabanović (32)

Ja Emir Sulejmani, predsjednik O.U.Tempo i osoba koja pokreće sve akcije na našoj Tempo viber grupi, imam obavezu po hadisu voljenog poslanika Muhameda sallallahu alejhi ve sellem koji kaže:♡Ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu.♡ Izražavam svoju zahvalnost prema našem voljenom bratu.  (PS Šabanović Emir, je sin Dikeldine Šehić (sestra rahmetli Hasana Šehića Šehe).

 

 

Danas nas je napustio naš voljeni brat Emir Šabanović (32)

 

Esselamu alejkum draga braćo.

Danas nas je napustio naš voljeni brat Emir Šabanović, brat koji je bio sa nama u ovoj grupi, insan koji je uvjek učestvovao u većini naših akcija, brat koji je sebe ugradio i u naš centar svojim donacijama za izgradnju istog.

Ja Emir Sulejmani, predsjednik O.U.Tempo i osoba koja pokreće sve akcije na našoj Tempo viber grupi, imam obavezu po hadisu voljenog poslanika Muhameda sallallahu alejhi ve sellem koji kaže:♡Ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu.♡
Izražavam svoju zahvalnost prema našem voljenom bratu.
Ovom porukom izražavam svoju žalost zbog toga što nas je naš brat Emir napustio i vratio se svome Gospodaru.
Sa druge strane sam zahvalan Allahu da nam je podario ovakvog insana da bude sa nama svo ovo vrijeme jer smo se od njegovog dobra okoristili pomažući drugima.
Dovom cemo se sjećati njega i njegovih dobrih dijela, molim ćemo Uzvišenog da ga obraduje dženetom a njegovu porodicu osnaži saburom i nagradi nagradom za sabur.

Oči su plačne, srce je žalosno ali nećemo reći ništa što će rasrditi našeg Uzvišenog Allaha.

Uzmimo brata Emira primjerom dobrote i požrtvovanosti, primjerom dobročinstva i suosječajnosti, primjerom ljubavi i iskrenosti.
Primjerom Bogobojaznosti i dobronamjernosti.

Zadovoljni Njegovom odredbom molimo ga za našeg brata Emira Šabanovića, molimo Ga za dženet našem bratu, molimo Ga za oprost našem bratu, molimo Ga za kabul svih njegovih dobrih dijela, a svjedoci smo da ih je kroz samo naše udruženja imao mnogo.
Amin !!!!

O detaljima dženaze ćemo vas obavijestiti na ovoj grupi.
Oni koji budu htjeli na dženazu bit ce organizovan prevoz iz Vogošće uz predhodnu prijavu.

 

Komentariši