KORONA VIRUS

Billedresultat for CORONAVIRUS

Kineska vlada imenovala je talijanskog liječnika koji je radio u bolnici u Shenzhenu u Kini da se pridruži timu za proučavanje virusa Wuhan Pneumonia, odnosno Corona-Virusu. Napisao je vrlo zanimljiv članak čiji je sažetak naveden u nastavku:

 

 

 

KORONA VIRUS

Kineska vlada imenovala je talijanskog liječnika koji je radio u bolnici u Shenzhenu u Kini da se pridruži timu za proučavanje virusa Wuhan Pneumonia, odnosno Corona-Virusu.
Napisao je vrlo zanimljiv članak čiji je sažetak naveden u nastavku:
– Ako prehlađena osoba ima curenje iz nosa s ispljuvakom, nije zaražena virusom Corone, jer njegova upala pluća daje suhi kašalj bez curenja iz nosa. To je najlakši način za prepoznavanje.
S druge strane, dobro je znati da virus Wuhan ili Corona-virus nije otporan na toplinu i umire na temperaturi od 26 do 27 stupnjeva. Stoga pijte puno vruće vode poput čaja i infuzija. Nije lijek, ali je dobar za tijelo. Pijenje tople vode učinkovito je u uništavanju svih virusa. Pokušajte ne piti s ledom.
Izložite se suncu ako je zima.
– Virus je prilično velike veličine (stanica ima promjer otprilike 400-500 nm), tako da ga svaka normalna maska (ne samo 3M N95 maska) može filtrirati. Međutim, kad netko zaraženi kihne pred vama, on će se širiti oko 3 metra prije nego što padne na zemlju; to jest suspendirano u zraku.
– Kada virus padne na metalnu površinu, živjet će najmanje 12 sati. Stoga zapamtite da ako dođete u kontakt s bilo kojom metalnom površinom, temeljno operite ruke sapunom.
– Virus može ostati aktivan u tkaninama 6-12 sati. Normalno sredstvo za pranje rublja ubija virus. Zimsku odjeću koja ne zahtijeva svakodnevno pranje treba staviti na sunce da bi se ubio virus.
Podaci o simptomima upale pluća uzrokovane virusom Corona:
– Prvo će zaraziti grlo, a zatim će se u grlu osjećati kao suho grlo koje će trajati 3 do 4 dana.
– Tada će se virus stopiti s nosnom tekućinom i uroniti će u dušnik i ući u pluća uzrokujući Wuhanovu upalu pluća. Ovaj će postupak trajati 5 do 6 dana.
– Uslijedit će stanje upale pluća, visoke temperature i otežanog disanja. Nazalnost nosa nije poput uobičajenog nazalnog zagušenja. Osjećat ćete se kao da se utopate u vodi. Ako imate takav osjećaj, važno je odmah potražiti liječničku pomoć.
O prevenciji:
– Najčešći način da se zarazite je dodirnuti stvari u javnosti, kao što su rukohvati, ručke na vratima, ručke u autobusu itd., Pa biste trebali često oprati ruke. Virus može živjeti u vašim rukama samo 5-10 minuta, ali mnoge se stvari mogu dogoditi u tih 5-10 minuta, poput trljanja očiju, nosa, usta.
– Preporučuje se grgljanje Betadine za grlo kako biste uklonili ili smanjili klice dok su još u grlu (prije nego što se spuste u pluća).
Molimo, širite ove podatke.

Komentariši