NAJAVA – Gostovanje Maide Ćurevac u emisiji “Sasvim iskreno” na MTV Igman

Maida nastoji kroz udruženje “Suza” da pronađe nestale Rogatičane i da pokrene uspavano Tužilaštvo kako bi pokrenulo procese protiv rogatičkih zločinaca. Toplo preporučujem da pogledate gostovanje Maide Ćurevac u emisiji “Sasvim iskreno” na MTV Igman u subotu, 6. juna u 20:00 sati

 

 

NAJAVA – Gostovanje Maide Ćurevac u emisiji “Sasvim iskreno” na MTV Igman

 

Maida Ćurevac, dilomirani ekonomista, rodila je kćerku 2. juna 1992. godine u haustoru zgrade u Rogatici pod kišom granata i snajperskih hitaca koji su dolazili iz srpskih naselja. 

Kada je djevojčici bilo tek 15-ak dana krenuli su u zbijeg prema selu Kozadre odakle je bila Maida. U zbijegu je bilo desetine Bošnjaka Rogatice, a uz Maidu bilo su bebica i muž. 

U Kozadrama su ostali kratko i zbijeg nastavili od sela do sela, od šume do šume, od uvale do uvale i tako mjesecima pod stalnim grantiranjem i avio bombardiranjem, sve do Hrasnice. 

Za to vrijeme otac joj je nestao (ni danas nisu otkriveni ostaci), muž ubijen, djever i svekrva odvedeni još iz Rogatice (kasnije saznaje da je djever ubijen), a mati sa svoje 72 godine pratnja. Zanimljivo, Maidinoj majci u Drugom svjetskom ratu ubijen je prvi muž (zvanično je nestao i nikad nije pronađen), a onda 1992. godine ubijen joj je drugi muž, Maidin otac. Zvanično i on je nestao. Maidina kćerka danas je dipl ing. elektrotehnike.

Maida nastoji kroz udruženje “Suza” da pronađe nestale Rogatičane i da pokrene uspavano Tužilaštvo kako bi pokrenulo procese protiv rogatičkih zločinaca. 

Do sada za blizu 1.500 ubijenih Bošnjaka Rogatice još niko nije odgovarao. 

Toplo preporučujem da pogledate gostovanje Maide Ćurevac u emisiji “Sasvim iskreno” na MTV Igman u subotu, 6. juna u 20:00 sati

Komentariši