199 potencijalnih kandidata za 19 mjesta u Skupštini opštine

Na 19 mjesta u Skupštini opštine svoje kandidate istaklo je 27 političkih subjekata. Oni su kandidovali 199 potencijalnih kandidata. 

 

 

 

U susret lokalnim izborima u Rogatici

 

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je preliminarne liste potencijalnih kandidata za načelnike opština i gradonačelnike i odbornike u skupštinama opština i gradova na predstojećim lokalnim izborima.

 

 

IZBOR načalnika

U opštini Rogatica na mjesto načalnika kandidate su istakli Savez nezaviosnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS). Kandidovali su aktuelni načelnik Milorad Jagodić iz SNSD i Rade Erić, trenutno zaposlen u Opštinskoj upravi u ime SDS-a.

 

 

IZBOR odbornika u skupštini opštine ROGATICA

Na 19 mjesta u Skupštini opštine svoje kandidate istaklo je 27 političkih subjekata. Oni su kandidovali 199 potencijalnih kandidata. 

Po 24 kandidata za odbornike prijavili su Demokratski savez (Demos), Demokratski narodni savez (DNS), Partija demokratskog progresa (PDP), Ujedinjena srpska, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Srpska demokratska stranka (SDS).

Dvadeset kandidata istakla je Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca. 

Sa osam kandidata na izbore ide SPS – Socijalistička partija srpske „Budućnost Srpske“, 

pet Stranka demokratske akcije (SDA), 

četiri Socijalistička partija, 

dva Socijaldemokratska partija BiH (SDP) 

i po jednog Radnička partija, Savez za novu politiku, Lijevo krilo, Krug, Zavičajni socijaldemokrati, RE Balans, SBB, Otadžbinska stranka, Novo doba, Pokret volimo Srpsku, Prva srpske demokratska stranka – (Prva SDS), Demokratski centar Republike Srpske (DCRS), Unija socijaldemokrata BH, Samo najbolji idu naprijed (SNS FbiH) i Liberalna stranka BiH.

Ko će sjesti u fotelju načelnika opštine,  a ko u skupštinske klupe odlučivaće 15. novembra 9330 birača, koliko ih je na privremenom biračkom spisku koji je dostavljen Opštinskoj izbornoj komisiji.

 

 

 

 

Komentariši