Svečanost u Mjesnoj zajednici Stjenice

Svečanost u Mjesnoj zajednici Stjenice – Nakon 6 godina i 16 dana od prvih radova na izgradnji bazena za vodu i potisnog cjevovoda na brdu Vitanj koje razdvaja opštine Rogatica i Sokolac, danas je uz malu svečanost obilježen dolazak voda u 17 sela i 21 zaselak u od pamtivijeka bezvodnoj rogatičkoj Mjesnoj zajednici Stjenice i tri sela i pet zaselaka u opštini Sokolac.

 

 

 

Svečanost u Mjesnoj zajednici Stjenice u opštini Rogatica

 

ROGATICA – Nakon 6 godina i 16 dana od prvih radova na izgradnji bazena za vodu i potisnog cjevovoda na brdu Vitanj koje razdvaja opštine Rogatica i Sokolac, danas je uz malu svečanost obilježen dolazak voda u 17 sela i 21 zaselak u od pamtivijeka bezvodnoj rogatičkoj Mjesnoj zajednici Stjenice i tri sela i pet zaselaka u opštini Sokolac.

Ovom prilikom rečeno je da je urađeno 10 različitih bazena za vodu, 60 kilometara primarne i preko 100 kilometara razvodne vodovodne mreže za 422 domaćinstva uz investiciju od nešto više od 5 miliona maraka uglavnom donatorskih sredstava i po 800 maraka koliko je za izradu priključaka uplatilo svako domaćinstvao.

Sam svečani čin puštanja vode, u prisustvu predstavnika donatora i većeg broja građana iz sela sočičkog kraja, obavili su Mirko Šarović, šef Kluba poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, i Halil Omanović, u ime federalnog Ministarstva za ljoprivredu i IFAD-a, oba rođena u selima koja su dobila vodu i bili glavni nosioci aktivnosti na njenom dovođenju.

Radost i velika zahvalnost svim koji su na bilo koji način doprinijeli da ovdje dođe voda. Javno su je prenijeli Fikret Puhalo iz Sočica, Slavko Purković iz Batova i Izet Hadžihasanović iz Brezja.

Najveći dio radova na dovođenju vode u sočički kraj uradilo je DOO „Hidrolet“ iz Rogatice.

 

 

Komentariši