Hajra Hodžić

Dana 28.8.2018 u 14.00 ispred bolničke mrtvačnice u Horsensu (Danska) klanjana je dženaza namaz našem hadži Sejdi Hodžiću, a evo danas 29.12.2020 tačno poslije dvije godine i četiri mjeseca na istom mjestu u 14.00 i njegovoj hanumi Hajri Hodžić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hajra Hodžić

 

Dana 28.8.2018 u 14.00 ispred bolničke mrtvačnice u Horsensu (Danska) klanjana je dženaza namaz našem hadži Sejdi Hodžiću http://rogatica.com/index.php/vijesti-svijet/4916-sejdo , a evo danas tačno poslije dvije godine i četiri mjeseca na istom mjestu u 14.00 i njegovoj hanumi Hajri Hodžić.

Hajra je bila dobra žena, majka i jednostavno dobra i plemenita duša. Kad bi pričala njene riječi su uvijek bile birane i odmjerene, bez povišenog tona. Nikada je nisam vidio namrštenu ili ljutu, uvijek je bila sa osmjehom na licu….

Zadnje vrijeme je onako da kažem bila bolešljiva, ali se ona sa tim dobro i stojički nosila, i uvijek sa optimizmom i sa vjerom.

Eto i taj njen zadnji dan u bolnici 21.12, došao sam da je obiđem da vidim kako je, baš joj je tada došao doktor, a bila je tu i njena snaha Merima (Memina žena). Radi problema koje je imala morala se uraditi intervencija, ali doktor kaže radi njenog srca koje je radilo samo 20-25 posto kaže može doći do problema i zahvat je radi toga veoma rizičan. Otišli smo u operacionu salu i ja i Merima da budemo sa njom i da joj damo podršku.

Hajra je cielo vrijeme samo učila i molila Allaha da joj da ono što je najbolje za nju. Samo bi povremeno pogledala da li smo mi još tu. Merima je sjela do nje i držala je za ruku, a ja sam onako ostao da stojim a ona u jednom momentu pita gdje je Mustafa – Tu sam teta Hajro. Tu sam?! Počeli su da joj daju anaesteziju a ona je i dalje učila i onako očima nam davala do znanja biće dobro ako Bog da…

Uspavali su je i mi smo izašli. Pošto je bilo negdje oko 11.30 vrijeme pauze, samo što sam sijeo i počeo jesti uđe anestezi medicinska sestra kaže trebam s tobom pričati… Sve mi je bilo jasno, a da mi ništa nije ni rekla….

Hajrino srce nije izdržalo. Preselila je na bolji svijet.

Molim Allaha da joj podari Dženet i sve Njegove ljepote. AMIN!

Njenoj djeci Mevludinu (Memi) i Ameli i njihovim porodicama kao i rodbini da Allah podari sabura. AMIN.

Dženaza bi trebala biti u četvrtak 31.12.2020 na Ravnim Bakijama u Sarajevu, ali će se sutra znati tačni podaci….

Inna lillahi we inna ilejhi radži’un – Mi smo Allahovi i Njemu ćemo se vratiti.

 

Komentariši