Zlatnici Grada Sarajeva za velike nade bh. taekwondoa

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, primio je danas u Vijećnici velikenade bh. taekwondoa, sestre Džejlu, Ejlu i Ajnu Makaš.

 

 

Skaka u Vijećnici ugostio sestre Makaš:

Zlatnici Grada Sarajeva za velike nade bh. taekwondoa

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, primio je danas u Vijećnici velike nade bh. taekwondoa, sestre Džejlu, Ejlu i Ajnu Makaš.

One su uz kvalitetan plan i program rada, ispisale nove stranice historije bosanskohercegovačkog sporta i ravnopravno se nose sa takmičarkama iz cijele Evrope.

“Džejla, Ejla i Ajna nas u svijetu predstavljaju na najbolji način i hrabro ruše predrasude da su borilački sportovi isključivo muški. Važna je poruka koju šalju svojim vršnjacima kojima trebaju biti ponos i uzor. Baviti se sportom znači zdravo odrastati. Od neprocjenjivog značaja su i prijateljstva i iskustva koja stiču širom naše zemlje i šire. Bosna i Hercegovina je oduvijek bila riznica sportskih potencijala. Grad Sarajevo će kao i do sada, nastaviti da ulaže u sport i pruža podršku mladima”, kazao je Skaka te sestre darovao zlatnicima Grada Sarajeva.

Osim sportskih uspjeha, vrijedne sestre Makaš uz svakodnevne treninge, pohađaju i online nastavu, te pokušavaju ostvariti jednako dobre rezultate u školi.

Zahvalile su gradonačelniku na prijemu i obećale još mnogo medalja i dostojanstvenih predstavljanja našeg grada i zemlje:

Gradonačelnik Skaka je prvi predstavnik vlasti koji nam je uputio poziv, primio nas u svoj kabinet i čestitao na ostvarenim uspjesima, a osvajačice smo mnogih medalja, svjetskih i evropskih prvenstava. Dao nam je veliki podstrek i motivaciju za daljnje djelovanje”, ističe 16-godišnja Džejla, višestruka državna, federalna, kantonalna i dvostruka evropska prvakinja.

Sarajevo je ove godine prvi put bilo domaćin Evropskog prvenstva koje se u organizaciji Taekwondo saveza BiH održalo od 10. do 13. decembra.

Komentariši