Virus korona u Rogatici – Oporavljeno 956 pacijenata

Sve veći pritisak na kovid ambulante

Prema podacima koji se precizno vode u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Rogatica sa virusom na ovaj ili onaj način, da su pozitivni ili „kao vjerovatni slučajevi“, bilo je tretirano skoro hiljadu Rogatičana od kojih se liječenjem i izolacijama oporavilo 956. Trenutno je pozitivnih 5-6 lica, a kao „vjerovatni slučajevi“ pod nazorom je 25 lica, a, nažalost, bitku sa virusom izgubilo je 8 lica. 

 

 

Virus korona u Rogatici – Oporavljeno 956 pacijenata

 Godina, čijem „životu“ odbrojavamo posljednje sate, ostaće posebno zapamćena po virusu korona, ili „kovid 19“, kako još zovu ovu pošast koja nije mimoišla ni opštinu Rogatica.

Prema podacima koji se precizno vode u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Rogatica sa virusom na ovaj ili onaj način, da su pozitivni ili „kao vjerovatni slučajevi“, bilo je tretirano skoro hiljadu Rogatičana od kojih se liječenjem i izolacijama oporavilo 956. 

Trenutno je pozitivnih 5-6 lica, a kao „vjerovatni slučajevi“ pod nazorom je 25 lica, a, nažalost, bitku sa virusom izgubilo je 8 lica. 

Vrhunac problema pandemije virusa korona u Rogatici bio je novembar i prva polovina decembra kada je u kovid ambulanti istovremeno bilo po 10 i više pacijenata na infuziji. Trenutno je stanje u blagom mirovanju.

 

APEL

Pošto počinju praznični dani uz uobičajena češća zajednička okupljanje i kontakte, upućuje svoj apel i usput prenosi i zaključak Opštinskog štaba za vanredne situacije, da se što manje okupljaju i obavezno nose zaštitne maske koje imaju dvostruku ulogu – ličnu i zaštitu drugog od sebe, da drže fizičku distancu od 1,5 do 2 metra i da se pridržavaju ostalih mjera na koje je obavezao Republički štab za vanredne situacije.

Na taj način,  zaštitićemo sebe i druge, ali i pomoći zdravstvenim radnicima na svim nivoima koji su prvi na udaru nevidljivog neprijatelja.

Treba, izdržati do dolaska i u našu opštinu vakcine protiv opasnog virusa, a ona se očekuje krajem februara ili početkom marta.

Komentariši