Podrška povratnicima: Dobitnici najvećih ratnih priznanja posjetili Aladža džamiju

Delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Kantona Sarajevo danas je posjetila Aladža džamiju u Foči. Nakon saznanja o sinoćnjem napadu na džamiju od strane za sada NN lica dobitnici najvećih ratnih priznanja iz Kantona Sarajevo odlučili su se na ovaj potez s ciljem pružanja bezrezervne podrške povratnicima u Foču i cijeli manji bh. entitet.

 

 

 

 

Podrška povratnicima: Dobitnici najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” posjetili Aladža džamiju

 

Delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” Kantona Sarajevo danas je posjetila Aladža džamiju u Foči.

Nakon saznanja o sinoćnjem napadu na džamiju od strane za sada NN lica dobitnici najvećih ratnih priznanja iz Kantona Sarajevo odlučili su se na ovaj potez s ciljem pružanja bezrezervne podrške povratnicima u Foču i cijeli manji bh. entitet.

Predstavnici Saveza osim posjete džamiji razgovarali su sa nekoliko povratnika kao i sa imamom Aladža džamije Fadilom ef. Arifovićem i tom prilikom istakli da Bošnjaci u Foči nisu prepušteni sami sebi uz nadu da će ovaj pokušaj zastrašivanja u rekordnom roku biti riješen.

Ovoj posjeti prisustvovali su gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, predsjednik Skupštine općine Foča Izet Spahić te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Foča Miralem ef. Hodžić.

Komentariši