Humanitarci sa Buka u posjeti nani koja živi sama

Nedavno su naši aktivisti obradovali jednu dragu hanumu od 75 godina,  rodom iz Žepe, ali u ratu se doselila u mjesto Smajlovići kod Fojnice. Prije 11 godina muž je preselio i ostala je sama. Godinama se selila po tuđim kućama, ali zahvaljujući dobrim ljudima prije 4 godine napravljena joj je kuća. 

 

 

 

Humanitarci sa Buka u posjeti nani koja živi sama u Fojnici‼️

Nedavno su naši aktivisti obradovali jednu dragu hanumu od 75 godina,  rodom iz Žepe, ali u ratu se doselila u mjesto Smajlovići kod Fojnice. 

Prije 11 godina muž je preselio i ostala je sama. Godinama se selila po tuđim kućama, ali zahvaljujući dobrim ljudima prije 4 godine napravljena joj je kuća. 

Jedan dobri hadžija poklonio je nani komad zemlje, a humani ljudi, većinom majstori i donatori bili su naši Visočani iz mjesta Goduša. 

 

Nana je sama, bez primanja i nije joj potrebno mnogo za sreću. Ponekad je dovoljno tek neko da joj otvori vrata i progovori sa njom par riječi. Klanja, posti, uzda se u pomoć Gospodara Svjetova i zadovoljna je Njegovom odredbom. 

Zahvaljujući ljudima koji svakodnevno pomažu rad naših humanitaraca, ova nana je obradovana sa paketom hrane i higijenskim potrepštinama, te novčanom pomoći u iznosu od 650 KM. 

Da Gospodar olakša ljudima u potrebi, onih kojih nema ko da se sjeti. Otvorimo svoja srca i pogledajmo ljude u svojoj sredini. 

Uputimo bar osmijeh komšiji, prolazniku, prijatelju, jer i to je sadaka.

Humanitarci sa Buka ❤

Komentariši