Poziv poljoprivrednicima da izlažu na sajmu “Rogatica 2022”

Riječ je o 56. okupljanju poljoprivrednika sa podričja Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije koji će se održati 10. i 11. septembra, na kojoj će izlagati stoku u kategoriji goveda, ovaca, koza i konja, te sjemenskog i merkantilnog krompira, meda, kajmaka-skorupa i ostalih tradicionalnih proizvoda među kojim su proizvodi od mlijeka, voća i ostalih proizvoda kućne radinosti i rukotvorina ovoga kraja.

 

 

Vraća se poljoprivredna izložba u Rogatici

10. i 11. SEPTEMBRA, 56. PO REDU

Regionalna poljoprivredna izložba i sajam “Rogatica 2022” biće održani 10. i 11. septembra, najavili su iz Organizacinog odbora i pozvali poljoprivrednike Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije da učestvuju.

Predviđeno je da ova 56. po redu manifestacija počne 10. septembra u 13.00 časova ocjenjivanjem skorup kajmaka iz vlastite proizvodnje u kategorijama zreli i mladi, u kuhinji opštine Rogatica.

Istog dana će od 16.00 časova biti održana stručna predavanja za poljoprivrednike u sali Skupštine opštine.

Drugog dana manifestacije, 11. septembra, u 10.00 časova planirano je svečano otvaranje Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma, a potom će uslijediti ocjenjivanje izloženih grla u govedarstvu, ovčarstvu, kozarstvu i konjarstvu, te izloženog sjemenskog i merkantilnog krompira robnih proizvođača.

Na štandovima će se naći i tradicionalni domaći proizvodi, mlijeko, voće, pčelarski proizvodi, domaća kuhinja i proizvodi kućne radinosti i rukotvorine ovog kraj.

Za najbolje izložene proizvode obezbijeđene su novčane nagrade, navedeno je u saopštenju Organizacinog odbora.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači sa područja opština Han Pijesak, Sokolac, Pale, Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Foča, Foča-Ustikolina, Trnovo, Kalinovik, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale-Prača i Rogatica za sve potrebne informacije mogu pozvati broj telefona 058/490-237.

Komentariši