Ovo su osobe za kojima su raspisane potjernice zbog ratnih zločina

U istoj kategoriji optuženika za zločine protiv čovječnosti su i Vitomir Popić, Bogdan Stevanović, Novak Stjepanović, Zoran Stupar, Slađan Tasić, Mladen Vasiljević………………….

Ovo su osobe za kojima su raspisane potjernice zbog ratnih zločina

Prema tim podacima, od ukupno jedanaest osuđenika za ratne zločine koji su nedostupni bh. pravosuđu, odnosno zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, sedam ih je pravomoćno osuđeno za zločine protiv čovječnosti i to – Momir Savić, Mirko Todorović, Mićo Jurišić, Boško Lukić, Miroslav Duka, Dragomir Kezunović i Dragan Marijanović.

Istovremeno, potjernice su raspisane za Novakom Đukićem, Jozom Đojićem i Ilijom Jurićem, koji su pravomoćno osuđeni za ratne zločine protiv civila, te za Sakibom Mahmuljinom, koji je osuđen za ratni zločin protiv ranjenika i bolesnika i ratni zločin protiv zarobljenika.

Kada se radi o kategoriji optuženika za ratne zločine, njih je ukupno 52, od toga devet ih je optuženo za genocid i to – Rajko Drakulić, Aleksa Golijanin, Radoslav Janković, Svetozar Kosorić, Tomislav Kovač, Nedeljko Milidragović, Milomir Savčić, Borislav Stojišić i Zoran Malinić.

Za zločine protiv čovječnosti optuženo je 26 lica za kojima je, također, raspisana potjernica a to su – Zoran Adamović, Damir Antelj, Dušan Cimeša, koji je ujedno optužen i za ratni zločin protiv civila, te Saša Dunović, Čedo Bogičević, Milisav Gavrić, Zdenko Grbavac, Milenko Karlica, Duško Kornjača, Milojko Kovačević, Vinko Lazić, Nedeljko Matić, Vinko Papak.

U istoj kategoriji optuženika za zločine protiv čovječnosti su i Vitomir Popić, Bogdan Stevanović, Novak Stjepanović, Zoran Stupar, Slađan Tasić, Mladen Vasiljević, Blagoje Vojvodić, Mirko Vrućinić, Miodrag Vujičić, Simo Stupar, Jovan Kušić, Branislav Vuković i Goran Mojović.

Petnaest optuženika, koji su nedostupni bh. pravosuđu i za kojima je izdata međunarodna potjernica, terete se za ratni zločin protiv civila i to – Ivan Ančić, Jurica Božić, Anto Golubović, Miroslav Hrstić, Milorad Kotur, Marijan Kozina, Dalibor Krstović, Miodrag Mitrašinović, Elvir Muminović, Miljenko Nogolica, Slađan Pajić, Vide Palamenta, Dušan Spasojević, Miloš Zekić i Brane Petković.

Istoj kategoriji optuženika pripadaju i Branislav Gavrilović i Perica Kustura, koji se terete za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Komentariši