20 godina rogatica.com

Kada smo krenuli sa web stranicom www.rogatica.com 2003.g., prvenstveni cilj nam je bio da se Rogatičani koji su agresijom na našu domovinu i na naš grad i koji su rasuti širom svijeta, povežu i da saznaju jedni za druge.

20 godina rogatica.com

Kada smo krenuli sa web stranicom www.rogatica.com 2003.g., prvenstveni cilj nam je bio da se Rogatičani koji su agresijom na našu domovinu i na naš grad i koji su rasuti širom svijeta, povežu i da saznaju jedni za druge.
Stranica je svakim danom bila sve posjećenija i čitanija. Javljali su nam se Rogatičani koji su u Americi, Kanadi, zemljama Zapadne Europe, Azije pa čak i Afrike… Stranica je veoma brzo stekla Vaše povjerenje i bila je jedino mjesto okupljanja svih Rogatičana, te ljudi koji potiču sa rogatičke opštine.
Razmjenjivale su se poruke dobivali e-mailovi, brojevi telefona, poštanske adrese i veoma brzo smo postali najveće evidencisko mjesto Rogatičana. Ta veza se svakim danom proširivala i učvrščavala a tako je i dan danas.
Ovaj prvi zacrtani cilj nam se u potpunosti ostvario i možemo sa ponosom istači da smo bili inicijatori povezivanja Rogatičana…

Ubrzo nakon toga počele su se javljati razne ideje i inicijative pa smo veoma brzo počeli sa raznim projektima od pomoći povratnicima, kupovini imamske kuće, pomoć bolesnim, stipendije rogatičke djece, održavanje mezarja, pomoć u projektima MIZ Rogatica, ramazanski iftari, bajramski paketići i mnogo toga još.
Tu su i mnoge povratničke priče, povratničke aktivnosti i njihova borba za opstanak na kućnom pragu.
Pojavom FB i mi smo se odmah aktivirali i postavili nasu fb grupu rigatica.com koja danas broji 6902 člana.
Krajem novembra 2022 smo imali tehničke probleme i morali smo brzo intervenisati kako bi spasili stranicu i kako bi nastavili sa daljim radom. Bili smo uporni u nastojanjima da spasimo dvadesetogodišnji rad i zahvaljujući našem entuzijazmu a posebno našem Rusmiru Jahiću u tome smo i uspjeli. Veliko HVALA našem Rusmiru na skoro dvomjesečnom radu na našoj novoj stranici.
Sada i mi i Vi imamo jednu prelijepu i kavalitetnu stranicu na duže staze i nadamo se da će naš rad u budućnosti biti još bolji i produktivniji. Pozivamo i vas da se pričama, sjećanjima, starim fotografijama sjećamo naše lijepe rogatice, naših lijepi sela i lijepih događaja.
Da nas u tome posluži zdravlje i sreća i da zajedno sa vama dočekamo još lijepih trenutaka i jubileja stranice rogatica.com, a da naša domovina doživi procvat kako za nas i sve njene žitelje tako i za naša pokoljenja AMIN.

Komentariši