Ibrahim Šehić – “Korak po korak, zajedno do cilja”

Ibrahim Šehić – “Korak po korak, zajedno do cilja”

Ibrahim Šehić posljednjih dana ima itekako razloga za zadovoljstvo, jer je ostvario dvije vrijedne pobjede, prvo s klubom, a onda i s reprezentacijom.

Prvi čuvar mreže naše reprezentacije bio je među najboljim igračima Konyaspora u velikom trijumfu protiv Galatasarayja (2:1) u turskoj Superligi.

Zatim je izuzetno raspoložen stigao u Zenicu na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine i sinoć nije razočarao.

Imao je nekoliko vrlo uspješnih intervencija i izlazaka na centaršuteve i što je najvažnije sačuvao je svoju mrežu netaknutom protiv Islanda.

Zmajevi su slavili rezultatom 3:0, te je tako Ibrahim Šehić četvrti put u posljednjih pet utakmica na Bilinom polju upisao clean sheet.

Danas, dan nakon sjajne utakmice protiv Islanda, Šehić je objavio nekoliko fotografija na svom Instagram profilu i poslao lijepu poruku navijačima.

“Korak po korak, zajedno do cilja”, napisao je Šehić uz fotografije sa sinoćnje utakmice.

U reprezentaciji nakon pobjede vlada sjajna atmosfera i svi jedva čekaju sutrašnji put u Bratislavu gdje za dva dana igramo duel protiv Slovačke.

A da sjajna atmosfera vlada i u Konyasporu potvrdio je komentar na objavi Ibrahima Šehića. Njegov saigrač, Poljak Konrad Michalak, napisao mu je pohvalu na bosanskom jeziku: “Najbolji golman u Bosni.”

“Bravo baba”, odgovorio mu je Ibrahim Šehić, očigledno aludirajući na njegovo “dobro poznavanje” bosanskog jezika.

Komentariši