Osma godišnjica ubistva Mirze Raščića

Osma godišnjica ubistva Mirze Raščića

Mirza Raščić a.r. je sin Ilvane Raščić rođene Ferhatbegović iz Rogatice.


Danas se navršava osam godina od ubistva navijača Željezničara Mirze Raščića, a tim povodom klub s Grabavice prigodnom objavom je odao počast tragično stradalom mladiću.

Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar. Ubica Izudin Tahirović u njega je ispalio četiri metka. Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.

“Bio je prvi osmijeh južne tribine. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću…”, navodi se u objavi FK Željezničar na društvenim mrežama uz poruku da s ljubavlju i ponosom čuvaju uspomene na njega.

Istovremeno, najvatreniji navijači Željezničara, popularni Manijaci okupit će se u 16:30 na Gradskom groblju Vlakovo, posjetiti mezar rahmetli Mirze i odati mu počast.

Komentariši