Iron Puki strahovito nokautirao Francuza Makiadija i odbranio titulu prvaka Evrope

Iron Puki strahovito nokautirao Francuza Makiadija i odbranio titulu prvaka Evrope

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, obranio je titulu prvaka Evrope u elitnoj WBA diviziji.
Na bokserskom spektaklu kojeg organizuju 01NE Sport Menagment GmbH i promoter Danijel Todorović u njemačkom Baden-Württembergu, Puki je u trećoj rundi tehničkim nokautom savladao višestrukog prvaka Francuske Sirila Makiadija.

Prve dvije runde donijele su opreznu borbu s obje strane, da bi Puki u trećoj rundi serijom razornih udaraca tri puta slao rivala na pod, nakon čega je sudija prekinuo borbu.

Makiadi je bio najrangiraniji protivnik s kojim se naš bokser do sada susreo. Njegov skor je impresivan s 14 pobjeda, tri poraza i dva neriješena meča, a bio je u nizu od pet uzastopnih pobjeda i dva neriješena meča.

Nakon ove borbe naš evropski prvak ima skor od 23 pobjede i samo jednog poraza u karijeri. Čak 21 meč pobijedio je nokautom.

Puki je trenutno sedmi izazivač za svjetskog prvaka u elitnoj i najstarijoj bokserskoj diviziji WBA. Podsjetimo, Puki je titulu osvojio prošle godine u oktobru protiv bivšeg dvostrukog izazivača za svjetskog prvaka Romana Golovaščhenka iz Ukrajine tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Komentariši