Ahmed Avdičević: Fudbalski dragulj koji obećava

Ahmed Avdičević: Fudbalski dragulj koji obećava

Još jedan fudbalski dragulj koji trese protivničke mreže a koji ima korijene sa našeg kraja. Riječ je o  Ahmedu Avdičeviću, rodenom 27.10. 2010 g a koji igra na poziciji napadača u kategoriji U14.

Ahmed je sin od Tarika Avdičevića a unuk od Mede i Sabihe Avdičević.

Svoje prve fudbalske korake poceo je vec sa 7 godina u školi fudbala ‘Šampion Ilidža’. Nakon godinu dana provedenih u ‘Šampionu’, kao jedan od najtalentovanih djecaka u svojoj generaciji prelazi u, tada licenciranu akademiju Juventus, gdje ostaje 5 godina i sa svojim vršnjacima osvaja mnoge lokalne i internacionalne turnire.

Kamp NK Dinamo koji je bio realiziran u Sarajevu prije dvije godine, a na kojem je uzeo svoje ucesce, Ahmed dobija poziv od ‘velikog Dinama’, da dodje na Maksimir i trenira sa selektivnim igračima svog uzrasta, i odigra dvije utakmice u njihovom dresu, gdje je bio na jednoj utakmici i strijelac.

O svemu ovom, kao i njegovom velikom talentu, nije ostalo ne zapaženo od strane skauta FK Sarajevo gdje je dobio poziv prosle godine da se priključi akademiji Sarajevo. Realizacija prelaska u akademiju Sarajevo je realizirana ovog ljeta, i vec na svojoj drugoj pripremnoj utakmici protiv FK UNIS, zabija hat-trick i pokazuje o kakvom je napadaču riječ.

Nadamo se da će njegov talenat, upornost i marljiv rad dati rezultate i da će iz godine u godinu napredovati i opravdati očekivanja.

Želimo mu da ga posluži zdravlje, zaobiđu povrede, da izraste u vrhunskog napadača.

Komentariši