Šehić ozbiljno povrijeđen

Standardni golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić će zbog povrede propustiti novembarske utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Ibrahim Šehić se povrijedio u posljednjoj utakmici naše reprezentacije protiv reprezentacije Portugala, te je igru napustio u 72. minuti.

Njegov klub Al-Khaleej je objavio najnovije informacije vezane za njegovu povredu, a jasno je da će iskusni čuvar mreže morati na dužu pauzu.

Naime, Šehiću je stradao meniskus desnog koljena, a sada ljekari saudijskog kluba i hirurg odlučuju o tome da li će Šehić morati na operaciju ili će ići samo na terapije.

Prema tim informacijama koje su stigle iz Saudijske Arabije, Šehić neće biti na raspolaganju selektoru Savi Miloševiću za utakmice kvalifikacija protiv reprezentacija Luksemburga i Slovačke koje su na rasporedu 13. i 16. novembra.

To znači da će od prve minute igrati Nikola Vasilj koji je protiv reprezentacije Portugala ušao u igru, dok će uloga drugog golmana pripasti Kenanu Piriću. Bit će zanimljivo vidjeti kojeg čuvara mreže će Milošević pozvati u ulozi trećeg golmana.

Komentariši