U TUĐOJ AVLIJI: Enver Alimanović vlasnik najboljeg autoservisa na jugozapadu Njemačke

Postoji li čovjek koji nece da proda jedan stari auto za 150.000 eura? Postoji i zove se Enver Alimanović. To je vrlo uspješni poslovni čovjek i genijalac koji, osim što ima najbolji autoservis na jugozapadu Njemačke, postaje nadaleko poznat po svom umijeću restauracije starih automobila. Kad Nijemci žele kupiti Fiću kojeg je on resturirao onda je to zaista čudo. Ali još veće je čudo da starog BMW-a kojeg je restaurirao nije htio prodati ni za 150.000 eura, jer Njemaci, a Boga mi i ljubitelji restauriranih oldtajmera su zadivljeni ovim čovjekom i njegovim restauratorskim sposobnostima i uspješnim modelima kojima vodi svoj autoservis.

Ko je zapravo ovaj već poznati restaurator – on je Enver Alimanović, rodom iz Rogatice. U Njemačkoj je od 1992. godine i vlasnik je jako uspješnog i omiljenog autoservisa u njemačkom gradiću Landsbergu koji servisira cijelu regiju. Nijemci su ga upamtili po njegovoj brzoj vožnji, a kako nisu uspjeli upamtiti njegovo ime – dali su mu nadimak Niki Lauda jer je vozio auta i motore suludo brzo, jednom je sa motorom čak postigao brzionu od 298 km.

Subota u 21 sat Hayat plus.

https://hayat.ba/u-tudoj-avliji-enver-alimanovic-vlasnik-najboljeg-autoservisa-na-jugozapadu-njemacke/1042308/?fbclid=IwAR0r02f8IWMCTX9m8kRMgWS9qCnkljzh3zc8TdCim0w9ctbDV6whSqfDbMI

Komentariši