PUKI: Redžovićev napad se može okarakterisati kao “pokušaj ubistva”

Bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, oglasio se na društvenim mrežama nakon današnjih nemilih scena koje su se dogodile u prostorijama Općine Centar gdje ga je, kako tvrdi, fizički napao Adnan Redžović.

Puki je danas završio na Kliničkom centru gdje mu je pružena adekvatna liječnička pomoć. Optužio je bivšeg bh. boksera Adnana Redžovića da ga je pretukao u zgradi Općine Centar.

Iako je Redžović prvobitno demantovao da je došlo do fizičkog sukoba između njega i Pukija, nakon toga je preko svojih advokata poručio da ga je Puhalo napao te da se samo branio od njegovih napada.

Redžović je naknadno uhapšen zbog narušavanje javnog reda i mira i nanošenja teških tjelesnih povreda.

Sada se ponovo oglasio Iron Puki koji tvrdi da se Redžovićev napad može okarakterisati kao “pokušaj ubistva”. Pukijevu objavu prenosimo u cijelosti:

“Šta reći i kojim rječnikom opisati jednog nesretnika i ološa, jednog miša koji udara na foru, na nesportski i hinjski način. Bio sam na potpisivanju ugovora u Skupštini Kantona Sarajevo, a nakon cijele procedure koja je trajala nekih pola sata, ja sam krenuo ka izlazu iz Općine. Prolazio sam kroz hol, a Redžović mi je dok sam prolazio pored njega nešto dobacio, ja sam se mahinalno okrenuo, a on me je udario punim udarcem u lijevi dio glave i nakon toga kao miš pobjegao.

Nisam očekivao niti sam uopšte razmišljao da će me udariti tako na foru. U holu Općine ima videonadzor pa će policija izuzeti snimak. Nakon toga sam otišao kolima hitne i uz pratnju policije u Klinički centar gdje su mi doktori konstatirali prijelome jagodične kosti na tri mjesta kao i prelom lopatice jer sam pao na leđe i udario potiljkom od asfalt. To su teške tjelesne povrede, a monstrum Redžović će biti krivično gonjen i nadam se da će pravna strana ove naše države istrajati do kraja i da će kazniti najrigoroznijom mogućom kaznom ovo ljudsko smeće.


Ja sam u klubu kod Redžovića bio skoro tri godine i odradio preko 20 borbi besplatno, ali kada sam osnovao svoj klub i krenuo svoju karijeru samostalno, tada počinju prozivke, laži, izmišljanja na mene. Nek vide svi o kakvom se nečovjeku i nesportisti radi i nek svi znaju i vide. Nadam se da će policija izuzeti što prije snimak i javno ga objaviti.

Pojedini ljudi koje sam smatrao prijateljima su bili prisutni, ali su samo prošli pored mene i to im nikad neću zaboraviti. Posebnu pažnju skrećem roditeljima koji svoju djecu šalju ovakvim monstrumima u klub da treniraju želeći najbolje za svoje dijete, nek’ dobro razmisle kome svoje dijete daju u ruke jer i ja sam nekad bio dijete ovog kluba. Sklanjao sam se godinama i izbjegavao sukobe, ali nakon ovoga želim što je moguće veću kaznu jer ovo je bio pokušaj ubistva”, naveo je Puki.

Komentariši