Tarik Jesenković: Zavirite na čarobni Festival svjetla

Tarik Jesenković: Zavirite na čarobni Festival svjetla

Zavirite na čarobni Festival svjetla, prekrasne dekoracije bit će u Sarajevu naredna tri mjeseca

Prvo izdanje Festivala svjetla Sarajevo otvoreno je u Zemaljskom muzeju BiH, a posjetitelji su imali priliku uživati u svjetlosnim dekoracijama koje krase botanički vrt i fasadu Zemaljskog muzeja BiH.

Riječ je o festivalu, koji će obogatiti ne samo turističku, nego i kulturno-zabavnu ponudu Sarajeva u zimskom periodu, ali i koja će afirmisati bogato bh. prirodno i kuturno-historijsko naslijeđe.

Botanički vrt Zemaljskog muzeja BiH tokom naredna tri mjeseca krasit će brojne svjetlosne skulpture, videoinstalacije i lampice, koja je ujedno i najveća i najbogatija svjetlosna izložba, koja je postavljena u BiH.

Kako su organizatori ranije naveli, ovakvi festivali postoje u cijelom svijetu, ali je ovo prvi put da se festival ove vrste održi u regionu te da je poseban napor uložen da se obezbijedi da postavka umjetničke grupe Tilt u Zemaljskom muzeju ostane tokom čitavog trajanja festivala.

Festival svjetla Sarajevo osmišljen je kao jedinstven događaj koji će trajati u periodu od 25. novembra 2023. do 1. marta 2024. godine, a više o festivalu, možete pronaći na zvaničnoj web stranici Festivala.

Osim toga posjetioci ce svakog četvrtka do marta 2024. od 18:30 do 22:00 moći uživati u raskošnoj svjetlosnoj postavci Festivala svjetla Sarajevo, ali i bogatstvima Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, a najznačajnija kulturno-naučna institucija u Bosni i Hercegovini zaista ima mnogo toga za ponuditi svojim posjetiocima.

Komentariši