Deseti dani meda u FBiH – EMIRU ČOLIĆU 3. mjesto

Deseti dani meda u FBiH – EMIRU ĆOLIĆU 3 mjesto

Ocjene kvaliteta testiranih uzoraka meda vršene su u skladu s važećim pravilnicima BiH za laboratorijsku kontrolu kvaliteta meda.

Federalni agromediteranski zavod Mostar i Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo organizirali su u Mostaru završni skup manifestacije “Deseti dani meda u Federaciji BiH”.

Tom je prilikom upriličena i dodjela plaketa za kvalitetu meda u šest kategorija (bagremov, cvjetni, kestenov, livadski, medljikovac i ostali).

Ocjene kvaliteta testiranih uzoraka meda vršene su u skladu s važećim pravilnicima BiH za laboratorijsku kontrolu kvaliteta meda, a senzorsko ispitivanje obavili su iskusni ocjenjivači organizirani u dva povjerenstva.

Na manifestaciju su pozvani sve relevantni stručnjaci koji su, uz ostalo, govorili o novoj Strategiji razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja FBiH do 2027. godine te o zaštiti oznake izvornosti, zaštiti geografskog porijekla našeg meda kao jedne od najsigurnijih brana za zaštitu prije svega proizvođača, a onda i potrošača od patvorenog meda.

Komentariši