Danas se navršava devet godina od ubistva Mirze Raščića

Danas se navršava devet godina od ubistva Mirze Raščića

Danas se navršava devet godina od ubistva navijača Željezničara Mirze Raščića.
Raščić je ubijen 16. aprila 2015. godine u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar kada je ubica Izudin Tahirović u njega ispalio četiri metka.
Kantonalni sud u Sarajevu prvobitno je osudio Tahirovića na 20 godina zatvora, a Vrhovni sud FBiH je snizio tu kaznu za dvije i po godine.

“Danas se navršava devet godina od ubistva našeg navijača, Mirze Raščića. S ljubavlju i ponosom čuvamo uspomene na tebe! Bio je prvi osmijeh južne tribine. Mirza je radio i plaćao svoju ulaznicu, Mirza je radio i plaćao svoje gostovanje, Mirza je radio i plaćao svoju kafu u kafiću, Mirza je radio i plaćao svoju pivu u restoranu. Mirza je bio odličan momak. Mirza je bio učesnik Marša mira u Srebrenici, učesnik akcije pomoći nastradalim područjima poplava, aktivista za prikupljanje pomoći osobama sa posebnim potrebama Doma u Pazariću…”, riječi su kojima su se Raščića prisjetili u FK Željezničar.
Navijačka grupa Manijaci čiji je Raščić bio član će se danas u 18:00 sati okupiti na Gradskom groblju Vlakovo kako bi mu odali počast.

Devet godina, dugih.
Tvoji lik pred očima, tvoj glas u ušima.
Teško je živjeti sa pola duše. Boli.ali.lijeka nema.
Vrijeme nikada nije teklo da ljudi zaborave. Ne…nego da nauče živjeti sa bolom.
Ali… Srescemo se nekada.
Iskušenje je veliko.od Allaha dz.s. .
Da ti Dragi Allah dz.s podari Dzennet drago moje dijete

Ilvana Rascic

Komentariši