Džejla Makaš viceprvakinja s Evropskog taekwondo prvenstva

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u taekwondou Džejla Makaš i Nedžad Husić danas su našoj državi donijeli dvije medalje sa seniorskog Evropskog prvenstva u olimpijskom taekwondou.

U fantastičnom nastupu u Beogradu, Makaš je postala viceprvakinja Evrope, što je njen najbolji rezultat u karijeri, dok je Nedžad Husić osvojio bronzu.

S bronzom, koju je jučer osvojila Ada Avdagić, ujedno je ostvaren i zacrtani cilj Taekwondo saveza BiH, s obzirom na to da su najavljivali i očekivali najmanje tri postolja, što se na kraju i desilo.

“Ovo je ujedno i pokazatelj koliko je bitno ulagati u perspektivne sportiste koji to vraćaju na najbolji mogući način – medaljama za Bosnu i Hercegovinu”, poručili su iz Saveza te dodali:

“Čestitamo svim našim takmičarima i njihovim trenerima na fantastičnom nastupu na seniorskom EP koji nam je donio i dodatnu motivaciju da nastavimo ulagati u naš perspektivni tim.”

Džejla Makaš i Nedžad Husić

Džejla Makaš i Nedžad Husić

Inače, Džejla je do finala bila bolja od predstavnica Italije, Grčke i Velike Britanije, dok je u finalu poražena od hrvatske predstavnice.

Komentariši