OBAVIJEST: Tehvid za Mrkulić Sefera

Još jedno sjećanje na našeg sugrađanina Mrkulić Sefera, a na to nas svojim tekstom posjeti njegov sin Edin Mrkulić. Sefer a.r. umrije u svojoj 53. godini a rodbina rahmetlije obavještava sve prijetelje i poznanike da će se tevhid na 52. dana od preseljenja na ahiret našeg Sefera proučiti u srijedu 13.08.2008. u 13h poslije podne namaza u Plavoj džamiji u Vogošći.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi poznavaoci Sefera znaju ga kao skromnog, poštenog, porodičnog i pravednog čovjeka. O rahmetliji zasigurno govori i dženaza koja je obavljena u Vogošći, a kojoj je prisustvovalo za Vogošćanske prilike veliki broj ljudi. Da citiram Galiba koji je bio na dženazi a čiji citat sigurno mnogo govori: ”Upravo sam došao sa dženaze rahmetli Seferu Mrkuliću. Veliki broj ljudi bilo je prisutno. Smio bih se usuditi pa reči od 500 pa možda i čitava hiljada. Dosta svijeta iz Vogošće a dosta i iz Rogatice što mi je posebno drago. Zaslužio je to Sefer rahmetli a i njegova braća koji su svi osim Huse došli. Vidjelo se jako su potreseni. Iznenadila ih smrt brata kao i sve nas.

 

 

 

Juka sa Ćanovca reče da je u subotu sa njim bio i da je dobro izgledo. Srce ga izdalo. I niko ne zna ko je sledeći jer je smrt bliža od jake zavratom. Šta da kažem o Seferu. Bio mi je komšija i drug. Generacija. Nismo se previše viđali, ali kad bi se god sreli prijateljski smo se ispričali. Bio je Sefer dobar čovjek. Ljudina. Ja to znam. A i oni koji neznaju neka znaju kad ovo pročitaju.. Neka ti je vječni rahmet druže moj i neka ti Alah podari lijepi dženet.” Mozda ovaj citat sve govori i ne bi se imalo sta dodati.

 

 

 

 

Biografija:

 

Mrkulić Sefer rođen 01.12.1954. godine u Gusinju – Crna Gora. Osnovnu i srednju školu završio je u Rogatici, Pedagošku akademiju završio u Sarajevu 1978. god i Fakultet za profesora Tjelesnog odgoja  2008. god. Radio je kao učitelj u osnovnom obrazovanju, a zadnjih 12 god. bio je direktor Osnovne škole „ Zahid Baručija” u  Vogošći, te uzimao aktivno učešće u svim sportskim društvima, posebno u košarci i odbojci na području općine Vogošća.

 Tokom agresije na našu zemlju bio je pripadnik Oružanih snaga BiH. Preselio na ahiret 22.06.2008. god.  u svojoj 53. god. života, iza njega je ostala majka, supruga i troje djece, te braća Zufer, Harun, Skender, Zumber i Husein. 

Ovom prilikom obavještavamo sve prijetelje i poznanike da će se tevhid na 52. dana od preseljenja na ahiret našeg Sefera proučiti u srijedu 13.08.2008. u 13h poslije podne namaza u Plavoj džamiji u Vogošći.

 

 

Komentariši