Izumire li istočna Bosna?!

Samo u januaru ove godine iz Bileće se iselilo 20 srpskih porodica. Niko iz Gacka ko je otišao da studira neće da se vrati u to mjesto, iz Trebinja je posljednih godina iselilo 6.000 Srba, a oko 200 ih radi u Rusiji. Posljednih nekoliko godina iz sarajevsko-romanijske regije iselilo je 40.000 Srba, piše San. Samo s područja Rogatice u posljednje tri godine iselilo se više od četiri hiljade stanovnika

 

 

 

 

Samo u januaru ove godine iz Bileće se iselilo 20 srpskih porodica. Niko iz Gacka ko je otišao da studira neće da se vrati u to mjesto, iz Trebinja je posljednih godina iselilo 6.000 Srba, a oko 200 ih radi u Rusiji. Posljednih nekoliko godina iz sarajevsko-romanijske regije iselilo je 40.000 Srba, piše San.


Prema nekim računicama iz opština od Zvornik do Trebinja, u zadnjih desetak godina, iselilo je više od 100.000 ljudi i oni sada žive u zemljama zapadne Evrope, SAD-u i Kanadi.

 

 Samo s područja Rogatice u posljednje tri godine iselilo se više od četiri hiljade stanovnika

 

 Ako se ovakav trend nastavi procjenjuje se da u školama u Rudom, Rogatici i Višegradu za tri godine neće biti učenika. Razlozi iseljavanja su uglavnom ekonomske prirode.

 

 Stanovnici ovog dijela RS-a ogorčeni su na Vladu Milorada Dodika za kojeg kažu da jedino brine o Banjaluci i Laktašima. 

Komentariši