Sve bih ucinio za svoju Enu

 

 

Popodne uoci prvog maja nadjoh se na Ilidzi i okrenuh Kizin broj mobitela. Kontam zivi tu negdje sa porodicom pa reko ako je slobodan da se vidimo. Obradova se kad mu rekoh ko je a poslednji put smo se sreli nekad poslije rata negdje u Sarajevu. Veli mi da treba samo da ode kod Bekira u banku da nesto srede pa ga eto. Rekoh mu da ne zuri i da dodje kod naseg Miska u ascinicu gdje cu ga cekati..

 

Sve bih ucinio za svoju Enu

 

Dvije hefte me nije bilo na stranici i mogu vam reci da sam ponosan sto pripadam Rogatici i njenoj raji. Prijatno sam iznenadjen sta je sve ucinjeno za kratko vrijeme i sta je sve pokrenuto da se pomogne nasoj mladoj sugradjanki.

Hvala vam svima.

Popodne uoci prvog maja nadjoh se na Ilidzi i okrenuh Kizin broj mobitela. Kontam zivi tu negdje sa porodicom pa reko ako je slobodan da se vidimo. Obradova se kad mu rekoh ko je a poslednji put smo se sreli nekad poslije rata negdje u Sarajevu. Veli mi da treba samo da ode kod Bekira u banku da nesto srede pa ga eto. Rekoh mu da ne zuri i da dodje kod naseg Miska u ascinicu gdje cu ga cekati.

 

  

 

Ogladnio sam pa odoh na grah. Nedugo poslije stize nas Kiza sa nasim Bekirom. Drago mi sto vidim i jednog i drugog. Kiza mi prica o bolesti svoje kcerke Ene i jecajuci mi veli: ”Nedo, moram uciniti sve da spasim dijete…”

Koji dan poslije dolazio nam nas Pine sa svojom Hedijom na sijelo u Hadzice. Prica mi kako je Kiza reko da ce ako bude potrebno prodati i stan i otici u podstanare samo da spasi mladi zivot svoje kcerke…

Pomozimo nasim sugradjanima, pa koliko ko moze…

 

Komentariši