NIGHT WINGS – U aščinci “Kod Medenog”

 Pređemo Romaniju, kovanjsku okuku i evo nas u Rogatici. Mislim da je bilo negdje oko 4 ujutru. Spustamo se niz Titovu kad vidim da je ascinca ”Kod Medenog” vec otvorena. Kazem soferu da se zaustavi. Da popijemo kahvu, objasnih im. Izlazimo iz kola. Engleska grupa »Night Wings» svirala je Hevy Metal. Svi su imali predugacku kosu, poderane i izlizane farmerke i ostalo sto se tice jednih pravih rokera. Ulazimo u ascincu. Ascinca je prazna. Jedino tamo na ulazu u kuhinju vidim zabrinuto lice tetke Behke .Sama je pa kad je vidila svu tu « strahotu» bogami se prepala.

 

 

 

NIGHT WINGS  – U ascinci “Kod Medenog”

Ne sjecam se tacno koje godine je to bilo 1986 ili 1987. Nego, da pcnem iz pocetka. Evo ima pet minuta cuo sam se sa Mahirinom majkom Behkom pa me ona podsjeti tog događaja gdje sam je ne namjerno uplasio.  Te godine Galija je snimala album u Engleskoj. Producent albuma je i vođa grupe »Night Wings». Ja sam, posto sam dobro prico engleski bio njihov vodic. Dogovorili su se da zajedno prave turneju po Jugi. Poslije koncerta u sarajevskoj Skenderiji dok se spakovao sav materijal i stvari i dok se zavrsilo sijelo kod najveceg disk dzokeja Cicka, krenusmo sa kamionom i kolima.  Slijedeci koncert je bio u Nisu.  

 

 

 

Pređemo Romaniju, kovanjsku okuku i evo nas u Rogatici. Mislim da je bilo negdje oko 4 ujutru. Spustamo se niz Titovu kad vidim da je ascinca ”Kod Medenog” vec otvorena. Kazem soferu da se zaustavi. Da popijemo kahvu, objasnih im. Izlazimo iz kola. Zaboravio sam reci da je engleska grupa »Night Wings» svirala Hevy Metal. Svi su imali predugacku kosu, poderane i izlizane farmerke i ostalo sto se tice jednih pravih rokera.   Ulazimo u ascincu. Pustam prvo Engleze. Poslije ulazim i ja. Ascinca je prazna. Jedino tamo na ulazu u kuhinju vidim zabrinuto lice tetke Behke .Sama je pa kad je vidila svu tu « strahotu» bogami se prepala.  

 

 

 

 ”Merhaba kako si tetka” rekoh. Pogleda me. Nije me odmah prepoznala. Gleda me. Na kraju me prepozna. Prvo me pita ko su oni. Rekoh joj da su Englezi. Jel pricaju po naski, pita me. Ma jok bona ni jednu rijec. Onda me tetka Behka fino izgalami pred onim Englezima.Te sram te bilo da me prepadas, te reci cu te tvojoj majci. Englezi gledaju. Kad je behka zavrsila zamolih je da nam skuha kahve.

 

Pitaju me Englezi zasto ona zena galami. “Nije me vidila ima vec puno vremena, pa joj drago” rekoh im. 

Komentariši