Pripreme za Dortmund

Vrijeme je da obavjestim sta se uradilo u vezi nadolazeceg teferica u Dortmundu.
Nas tim sa rogatica.com cine nasi Kemo,Kaza, Mersida sa porodicom,Toplik Izvor i moji likovi.
Podijelili smo nase male zadatke,onako kako ko moze, da na najbolji nacin doprinese da sto bolje odradimo,da sakupimo sto vise novca potrebnog,da bi dosli onako svi do zajednickog cilja, do ozdravljenja  nase Ene Feriz.
Ja odoh do poste,jer je vec Kemo meni poslao slike koje cemo prodavati u date svrhe. Sutra smo ako Bog da u Wuppertal-u kod Toplika, koja ce odstampati Kemine slike u raznim formatima i sto je najvaznije taj broj nije ogranicen, sto znaci da slike mozemo prodavati i po nizoj cijeni, jer svako ako hoce nesto da donira na toj akciji,moze dobiti i Keminu sliku u zeljenom motivu i formatu.

Toplik odradjuje i zahvalnice koje ce biti podijeljene onima koji budu novac donirali. Mersida odradjuje majice, znaci bijele majice na kojima ce  biti preslikan apel sa Eninim likom,a majice cemo svi obuci, znaci cijeli tim. Znacajnu ulogu odradjuju i djeca, za koje isto planiramo jedan djeciji stand, na celu sa Mersidinom djevojcicom Ernom. Eldar i ja cemo se pobrinuti za izgled naseg standa, znaci koji ce se nalaziti na vidljivom mjestu, sa apelima koje je vec Kemo uradio. Apeli ce biti postavljeni i na ulaz,gdje bude ulazio narod, tako da ce se odmah znati da smo prisutni. Naravno, moramo se na pravi nacin prezentirati,u samo jednom cilju . Slijedeca stvar je da cemo vec doci, znaci za koji dan i sa Enesom Begovicem u kontakt,i zajedno sa Zehrom Bajraktarevic,koji ce apelovati direktno na bini. Znaci, sve trebamo sklopiti u jedan mozaik, za koji jos moramo raditi,da bi sve ispalo na kraju ako Bog da kako treba. Mersidin muz Safet,koji je inace vrsni muzicar nam je ponudio svoj orkestar, pa ce se raditi na tome da u saradnji sa dzematom Dortmunda i Enesa Begovica i Zehre pokusamo organizovati jos jednu akciju, napraviti uz naravno odobrenje dzemata Dortmund, jedno sijelo gdje bi sav sakupljeni novac bio darovan u potrebne svrhe.

 

Samo naprijed,do uspijeha.

 

Ovim putem se zahvaljujem dzematu Dortmunda koji nam je pruzio ovu jedinstvenu priliku da uz njihovu pomoc sve ovo zajedno organizujemo….

 

Komentariši