Sramotno!!!

Povratnici u Žepu su još jendom osjetili na svojoj koži nemar, bahatost i bezobrazluk opštinske vlasti Rogatica.

Već nekoliko dana snijeg neumorno pada, putevi su neprohodni već dva dana, a po svemu sudeći tako će biti i u narednim danima.

Ta žalosna činjenica nažalost iz opštine Rogatica nikoga ne zanima, jer u Žepi živi 167 porodica koje su po svemu sudeći nepoželjni u ovom dijelu naše domovine za većinu opštinara i samog načelnika opštine Rogatica Radomira Jovičića.

Ovakvo ignorantno ponašanje čelnika opštine Rogatica prema povratnicima u Žepu više nije slučaj, nego je to postala tradicija.

Naime, i prošle godine je bila ista ovakva situacija a to sam najbolje osjetio lično, jer sam po neprohodnim putevima i po apsolutno nemogućim uslovima morao nositi u Rogaticu svoju tada devetomjesečnu bebu sedam dana na injekcije.

To što u Žepi živi 167 povratničkih porodica, i to što svi oni imaju potrebu za prohodnim putem, sve to nažalost ne interesuje vlasti u Opštini Rogatica.

Da ne bi bilo da od ovoga ne može gore biti, reći ću i to da sam jućer, po naravno nepročišćenom putu morao putovati u Rogaticu i nakon što sam iz centra Žepe do Brezove Ravni putovao punih sat i pol, tamam kada sam pomislio da sam konačno uspio da pobjedim snijeg na putu, naišao sam na iznenađenje a ono me je ćekalo na raskrsnici Žepa-Gođenje u Budeti, u vidu snijega koji su radnici građevisnske firme Romanija Putevi sa bagerom nagurali i tako ga ostavili na putu koji vodi u Žepu.

I to sam također doživio i prošle godine pa me ni to nije našlo nespremnog, jer sam u autu imao lopatu sa kojom sam se riješio i te prepreke.

A onda…. Milina, očišćen put, posuta so po istom, očišćeni svi putevi koji vode u sela u kojima žive srbi….

Pomislih……. Neka mi sada neko kaže da opštinske vlasti u Rogatici i sam načelnik Radomir Jovičić smišljno ne radi na projektu da se bošnjaci u Istočnoj Bosni pa i u Žepi osječaju građanima drugog reda!!!

Kada se svemu ovome doda i činjenica da u Žepi svakodnevno nestaje elektične energije, na što smo se već navikli i što je za većinu Žepljaka postala sasvim normalna stvar, mislim da će svako ko pročita ovaj prilog imati čistu sliku stanja i uslova u kojima žive povratnici u Žepu!

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija koju su slikane večeras neposredno prije pisanja ovog teksta:

 

Esselamu alejkum!

 

Šljivar Ef. Edin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši