Uhapšen pljačkaš koji je teško ranio Amelu Džindo

Pljačkaš, koji je u sinoćnjoj pucnjavi ranio radnicu kladionice “Derby” Amelu Džindo, uhašen je jutros, izjavila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Jasminka Ifitić. Prema njenim riječima, on će tokom dana biti predat Tužilaštvu KS na daljnje procesuiranje.

 

Uhapšen pljačkaš koji je teško ranio Amelu Džindo

 

Radnica Amela Džindo (28), koja je pružila otpor dvojici napadača, ranjena s tri hica i nalazi se u životnoj opasnosti

 

Autor: B. C. – Fena- Onasa

 

16.02.2010.

 

 

Pljačkaš, koji je u sinoćnjoj pucnjavi ranio radnicu kladionice “Derby” Amelu Džindo, uhašen je jutros, izjavila je portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) Jasminka Ifitić. Prema njenim riječima, on će tokom dana biti predat Tužilaštvu KS na daljnje procesuiranje.

U sarajevskoj Ulici Ciglanska sinoć je oko 18.55 sati došlo do pucnjave, u kojoj je Amela Džindo ubila jednog pljačkaša, a drugog lakše ranila.

Do upotrebe vatrenog oružja došlo je kada su dva muškarca pokušala, uz prijetnju vatrenim oružjem, opljačkati kladionicu “Derby”.

 

 

Prostrelne rane

 

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola Kliničkog centra u Sarajevu, u 19.20 sati vozilom Hitne pomoći dovezena je Amela Džindo (28), koja je zadobila tri prostrelne rane u grudni koš i abdomen. Ranjena radnica sportske kladionice
„Derby“ nalazi se u životnoj opasnosti i sinoć je odmah bila podvrgnuta operativnomn zahvatu.

– Nakon dojave dežurnom operativnom MUP-a Kantona Sarajevo da je u ulici Ciglanska došlo do upotrebe vatrenog oružja, na lice mjesta upućeno je više patrola policije, koje su ispred kladionice „Derby“ zatekle smrtno stradalu osobu, dok je jedna osoba odvedena u CUM. Moguće je da je u pitanju razbojništvo, a u toku je identifikacija smrtno stradaloga – kazao nam je sinoć portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

 

Prijetnja pištoljem

 

U policiji nam je samo potvrđeno da je ranjena radnica sportske kladionice, dok je identitet poginuloga do kasno sinoć tek utvrđivan. Prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili na licu mjesta, u sportsku kladionicu „Derby“ upala su dvojica naoružanih razbojnika.

Na prijetnju pištoljem uzvratila je radnica, koja je također imala pištolj, te je usmrtila jednog napadača, dok ju je drugi
teško ranio ispalivši u nju tri hica. Nezvanično saznajemo da je ubijeni maloljetnik štićenik Zavoda za mušku djecu i omladinu na Humu.

 

KCUS: Povrijeđena djevojka u izuzetno teškom stanju

 

Stanje Amele Džindo, djevojke koja je sinoć ustrijeljena u toku pljačke kladionice je i dalje izuzetno teško, potvrdila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Jandrić je pojasnila da je Džindo primljena sinoć u 19.10 sati s tri prostrijelne rane u predjelu grudnog koša, abdomena i lijeve natkoljenice, bez pulsa i pritiska.

“Urađena joj je hitna dijagnostika i u roku od 15 minuta je bila u operacijskoj sali. Primila je 14 doza krvi i šest doza plazme. Operacija je dugo trajala, a operisala su je četiri tima. Postoperativno je smještena na Kliniku za anesteziju i reanimaciju”, kazala je Jandrić.

KCUS je u toku noći u jutros apelirao na sve građane s nultom krvnom grupom da se obrate Zavodu za transfuziologiju u Sarajevu i daju krv koja je Ameli neophodna.

Šefica Odsjeka za animaciju u Zavodu za transfuzijsku medicinu Maida Šalaga-Baždar, potvrdila je da se veliki broj građana i javio te dao krv.

“Darovatelji su se javljali u toku noći, a pristižu i od jutros”, kazala je Šalaga-Baždar.

 

Kebo i Mujezinović posjetili povrijeđenu djevojku

 

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo i premijer Federacije BiH Mustafa Mjezinović danas su, u pratnji direktora Univerzitetsko-kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Farisa Gavrankapetanovića, posjetili Amelu Džindo, koja je sinoć ustrijeljena u toku pljačke kladionice u sarajevskom naselju Ciglane.

Kako je istakla šefica Odjela za anesteziju i reanimaciju prof. dr. Amira Durić, a saopćio Ured za odnese s javnošću Vlade Federacije BiH, stanje povrijeđene Amele Džindo je i dalje teško, ali kontrolirano.

Premijer Mujezinović zahvalio je ljekarima na brzoj reakciji, te izrazio nadu i želju za brz oporavak povrijeđene Amele Džindo.

 

Komentariši