Najava Mevlud-a u Rogatici

Povjereništvo Medžlisa Islamske zajednice Rogatica organizuje mevlud povodom rođenja Našeg miljenika i odabranog Poslanika Muhammeda a.s. u Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici. Ovaj mevlud se održava svake godine tradicionalno u Šudžaudinovoj džamiji. Mevlud će se održati 01.03.2010 godine od akšam namaza do jacije namaza. Prevoz obezbjeđen ispred Fahdove džamije u Sarajevu…

 

 

Mevlud Rođendan Božijeg Poslanika Muhammeda a.s.

 

Povjereništvo Medžlisa Islamske zajednice Rogatica organizuje mevlud povodom rođenja Našeg miljenika i odabranog Poslanika Muhammeda a.s. u Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici.

 

Ovaj mevlud se održava svake godine tradicionalno u Šudžaudinovoj džamiji. Zato je ovo prilika svima nama da se sjetimo našeg Poslanika Muhammeda a.s. jer je on rekao ko mene spomene jednom, Allah dž.š. spomene njega deset puta.

 

Nismo svjesni u kojem vremenu i ummetu živimo. Treba da se ponosimo i da zahvaljujemo Allahu dž.š. što smo dio ovog ummeta Muhammeda a.s.

 

Organizatori ovog mevluda su članovi povjereništva:

Živalj Husein,

Lutvić Fadil,

Karšić Ćamil,

Hadžić Amir

Mevlud će se održati 01.03. 2010 godine od akšam namaza do jacije namaza.

 

Pripremili smo raznovrstan program za ovu večer.

 

Isto tako obezbjeđen je prevoz ispred Fahdove džamije u Sarajevu sa polaskom poslije ikindije u 15:30 h i povratkom iz Rogatice poslije jacije namaza.

Odazovite se ovom pozivu, koji je idelna prilika da se vidimo i družimo tamo i na mjestu gdje nas Allah dž.š. voli.

Komentariši