Dvije zlatne medalje sa Kantride

Legenda je legenda,i ako sijeda kosa pokazuje da ima i godina desna ruka je jos jaka ,jos uvijek u kondiciji i spreman za takmicenja i mitinge.Odlika discipline i zdravog zivota ,odnosa prema sportu,odnosa prema mladim ljudima kojima je on uzor pokazao se 12 i 13 juna 2010 godine na Medjunarodnom atletskom prvenstvu za veterane koje je odrzano u Hrvatskoj, tacnije na Rijeci na stadionu NK Rijeka na legendarnoj Kantridi.

 

U veoma jakoj konkurenciji Fuad Mesic Django osvojio je dvije Zlatne medalje u bacanju kugle i bacanju diska. Jos jednom je stari As pokazao ko je gazda na Balkanu,pokazao jacinu svoje desnice,i kao takav je bio najuspjesniji takmicar prvenstva.

Na Medjunarodnom atletskom prvenstvu ucestvovali su atleticari iz sljedecih zemalja:

 

Hrvatska,Bosna i Hercegovina,Srbija,Madjarska,Slovenija i Italija.

 

U razgovoru sa Legendom dobio sam informaciju da je prije par dana u Sarajevo stigao i nas Dijamant,najbolji atleticar svih Univerziteta iz USA Kemal Mesic, ovom prilikom jos jednom mu cestitamo na postignutim rezultatima,zelimo mu iskrenu dobrodoslicu u prijestonicu, nase Sarajevo, zelimo da se dobro odmori i napuni svoje baterije za nove uspjehe i rekorde. Dobro dosao Dijamante, nadam se nasem susretu i reportazi koju cemo uraditi za nasu stranicu.

 

 

Ovom prilikom se zahvaljujemo Legendi na ustupljenom materijalu, kao i na povjerenju u nasu www.rogatica.com

 

 

 

 

Komentariši