Dženaza Šehidima Kramer Sela

 

Danas je poslije Podne-namaza klanjana dženaza Šehidima iz Kramer sela.Dženaza se klanjala: rah.Sejtarija Hajro, rah.BećirovićFadil, rah.Bećirović Salko, rah Omanović Kasim, rah.Kapo Rifet, rah Kapo Ramiz i rah.Kapo Ramo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dženaza Šehidima  Kramer Sela

 

Kramer selo.06.10.2012.godine

Danas je poslije Podne-namaza klanjana dženaza Šehidima iz Kramer Sela.

Dženaza se klanjala: rah.Sejtarija Hajro, rah.BećirovićFadil, rah.Bećirović Salko, rah Omanović Kasim, rah.Kapo Rifet, rah Kapo Ramiz i rah.Kapo Ramo.

Šehidi Kramer Sela su ubijeni 02.08.1992 godine na Stjenicama sa još 29 komšija… Danas su sahranjeni na mezarje nakon 20 godina 2 mjeseca i 4 dana

U prisustvu članova porodica,rodbine,komšija i mnogobrojnih prijatelja dženazu je imamio i predvodio Muftija Zagrebački Aziz ef.Hasanović inače i Predsjednik Mešihata Hrvatske.U svom obraćanju uvaženi Muftija Zagrebački još je jednom podsjetio prisutne na istinu koja je pred nama,podsjetio sve prisutne da se ove stvari ne smiju zaboraviti i da se nikad i nigdje nikome ne dogode.Podsjetio nas je još jednom da moramo znati ko smo,šta smo i gdje pripadamo.

Uvaženi Muftija Goraždanski Hamed ef.Efendić se takođe obratio skupu,rekavši da je Istočna Bosna puna masovnih grobnica i pitanje je dali ćemo ikad uspjeti pronaći sve nestale u proteklom ratu.

Porodicama sabur u ovim teškim trenutcima a našim Šehidima da ih dragi Allah nagradi svojom milošću i svakim dobrom.Amin
El Fatiha

 

 

 

 

 

Komentariši