Mersad Selimbegović novi trener Hansa Rostock

Kristian Walter, sportski direktor u F.C. Hansa: “Mersad Selimbegović je prizeman i vrijednosno orijentisan tip trenera koji igra aktivan i hrabar fudbal sa puno presing elemenata. Mersad sa sobom nosi i iskustvo četiri drugoligaške sezone i stoga je veoma upoznat sa ovom ligom. Tokom svog dugog vremena u Regensburgu, uprkos skromnim resursima, uspeo je da impresionira svojim uspješnim radom. Može da razvija i igrače i timove; to su bile ključne tačke našeg zahtjeva .”


Mersad Selimbegović je prethodno bio trener SSV Jahn Regensburga, a od 2019. do 2022. godine tri puta zaredom je uspio da ostane u 2. Bundesligi sa timom iz Bavarske.


Mersad Selimbegović je bio trener Regensburga u 133 drugoligaške utakmice i devet utakmica DFB kupa, a prethodno je radio kao pomoćni trener, u omladinskom timu i kao aktivni igrač u SSV Jahnu. Sve u svemu, Selimbegović, koji dolazi iz Rogatice u Bosni, proveo je proteklih 16 godina u SSV Jahn Regensburg bez prekida.


Kada je predstavljen, Mersad Selimbegović je rekao: „Zaista se radujem uzbudljivom izazovu ovdje u Hansi. Pun sam energije i spreman za nove zadatke. Uslovi u Rostocku i u timu su tu da se ovdje može igrati uspješan fudbal. Radujem se što ću konačno prvog dana treninga lično upoznati cijeli tim i početi sa momcima”, kazao je Selimbegović na predstavljanju.


Ekipu će preuzeti 2. januara kada kreću pripreme za drugi dio sezone.


Mersad Selimbegović će sa sobom u Rostock dovesti i svog dosadašnjeg pomoćnog trenera Markusa Palionisa (36). Bivši litvanski reprezentativac nedavno je radio za U19 tim SSV Regensburga, a ugovor će imati i do 2025. godine.

Komentariši